Rødøy Elektro AS

Hvorfor bør du velge panelovn?

En moderne panelovn er både miljøvennlig, og kostnadseffektiv. Det er svært få oppvarmingssystemer som er bedre på å regulere temperatur og energiforbruk. Det er rett og slett en smart måte å redusere strømregningen på.

en vakker og moderne stue med lyse møbler og store vinduer

Den høyeste strømkostnaden i en bolig skyldes oppvarming. Panelovner er ofte et av de rimeligste og mest miljøvennlige alternativene du kan velge.

Norges foretrukne oppvarmingskilde

De aller fleste nordmenn i dag benytter panelovner som sin hovedkilde til oppvarming av boligen sin. Ved å bytte ut en gammel panelovn med en ny modell kan man effektivt redusere energiforbruket sitt, samtidig som sikkerheten er bedre på de nyere modellene. 

Med nøyaktig varmeregulering og muligheten for smart strømkontroll kan du få en helt annet oversikt over forbruket ditt enn tidligere, og spare mye penger på strømregningen. Panelovner er i tillegg veldig billige i både innkjøp og bruk, og du kan faktisk montere den selv uten å bruke fagfolk.

Økt sikkerhet og lavere kostnader med termostat

En eldre panelovn har en mekanisk termostat som varierer mye i temperatur, eller en trinninstilling som må stilles inn manuelt. Den kobler seg på for å oppnå makstemperatur, for så å koble seg av og bli kald. 

En ny panelovn gir en jevn overflatetemperatur, fordi termostaten fordeler energien riktig i en kort koblingssyklus - dette gir jevnt temperatur og økt komfort. 

Lite varmetap med panelovner

En panelovn har i tillegg minimalt med varmetap fra kilden og ut i rommet, i forhold til andre varmekilder som f.eks varmekabler, som taper varme gjennom betong eller annen høy masse.

Det er flere som stiller spørsmål om tryggheten på panelovner, og det stemmer nok at de ikke alltid har vært like sikre. Nyere panelovner har utviklet seg veldig mye, og de har blitt vesentlig mye sikrere enn før. Nye ovner fungerer nemlig slik at de kobler ut strømmen om den blir overopphetet, og med lavere overflatetemperatur enn før er det ikke like stor fare for at man brenner seg.

5 gode grunner til å skaffe panelovn


  1. Panelovner er rimelige på pris, er enkle å montere, og de er veldig holdbare.
  2. Nye panelovner er miljøvennlige og har lavt energiforbruk. Om du kjøper en panelovn som har en termostat vil denne regulere varmemengde ut ifra behov, og vil tilpasse seg ønsket temperatur. Dermed sløser du ikke energi, og du senker strømkostnadene til oppvarming.
  3. Om du installerer et varmestyringssystem kan du spare enda mer på strømregningen, og få en mer komfortabel hverdag. Enova tilbyr støtte til deg som installerer et sentralt varmestyringssystem. Les mer om støtteordninger fra enova her. 
  4. Panelovner er et moderne og pent alternativ! Våre flotte panelovner fra Nobø og Dimplex er både tidløse og trendy, og passer inn i alle hjem.
  5. Nye panelovner er trygge, her har det skjedd mye i utviklingen de siste årene. Nyere panelovner har en sikkerhetsfunksjon som kutter strømmen om den blir for varm. De har også lav overflatetemperatur, så det er liten fare for å brenne seg både for liten og stor.

en dame som sitter i vinduskarmen med en kopp te

Du kan drastisk redusere kostnadene på elektrisk oppvarming i din bolig, med Nobø Energy Control. Smarte løsninger er raskt bra for lommeboka.

Hvilken panelovn skal man velge?

Hvilken panelovn du skal velge, eller hvor mange ovner du trenger, avhenger av hvilken type bolig du har. Her kan du ta størrelse på arealet som skal varmes opp, hvor godt den er isolert og antall vinduer i betraktning.

Hvor mange watt trenger du?

Du kan som en tommelfingerregel tenke at du trenger mellom 60-70 watt per kvadratmeter. Du kan ta utgangspunkt i at en ovn på 600 watt er godt egnet til å varme opp et rom på mellom 8-10 kvm. 

60 watt per kvadratmeter der det vanligste, men det også viktig å ta i betraktning hvor gammelt huset ditt er, eller om det er dårlig isolert. Om du er usikker ville vi ha anbefalt en ovn med høyere watt, fordi du enkelt kan regulere varmemengde etter behov. 

Mål opp rommene du skal varme opp

Før du velger panelovn kan du måle opp rommet eller rommene du ønsker oppvarming av, og regne ut ditt omtrentlige behov ved å bruke formelen 60W x m2.

Etter du har regnet ut antall watt kan du velge en ovn som dekker dette behovet, velg gjerne en ovn som dekker dette og mer. Jo større panelovnen er, desto raskere får du effekten du ønsker. Du bruker faktisk ikke mer energi enn du trenger, fordi panelovnene har termostater du enkelt kan stille inn og regulere. 

Panelovnene fra Dimplex og Nobø passer godt inn i de aller fleste hjem. Ovnene har et stilrent og flott design, som ikke forstyrrer estetikken hjemme.

Få 20% tilbake i enovastøtte

Enova støtter de som går foran og tar klimasmarte valg. Ved å installere et smart varmestyringssystem, også kalt energistyringssystem, kan du faktisk få tilbake 20% av kostnadene fra Enova. Du kan få inntil 4000 kroner for å installere dette i din bolig. Panelovnene er ikke sett på som en del av varmestyringen, men de kobles opp mot systemet. Om du ønsker å lære mer om dette kan du lese om varmestyring og enovastøtte her. 

Nobø Energy Control - få kontroll på forbruket

Med Nobø Energy Control kan du redusere strømutgiftene til oppvarming med opptil 25 %. Få full kontroll over panelovnene i boligen din ved å enkelt styre temperaturen i alle rom. Om eksempelvis rom i boligen ikke er i bruk, eller sjeldent er i bruk kan du fjernstyre panelovnene via appen, fra hvor som helst i verden. 

Med Nobø Energy Control får du et energieffektivt styringssystem som gir deg full kontroll over oppvarmingen. Kom igang med strømsparing - du trenger trådløst nett, Nobø HUB sentralenhet, signalmottakere til Nobø eller Dimplex panelovner og appen. Du får raskt igjen for investeringen, og det er et flott miljøvennlig valg.

Les mer om Nobø Energy Control her. 

Ring hytta varm med Nobø

I dag er det mange hytteeiere som ikke får dekket strømforbruket sitt via en strømstøtteordning, men dette kan du faktisk få om du har tilgang til internett på hytta. Installer Nobøs varmestyringsløsning på hytta di, så får du endelig kommet frem til en ferdig pååvarmet hytte, også kalt «ring hytta varm».

Nobø Energy Control app

Nobø Energy Control app

Nobø Energy Control appen gir deg full kontroll over oppvarmingen i din husholdning. Regulerer varmen til ønsket temperatur via appen i bestemte tidsperioder, og opplev et lavere strømforbruk som ikke går på bekostning av komforten din. Styr ulike soner i huset individuelt, gjennom app-grensesnittet.

Nobø Energy Control Appen kan du laste ned gratis på Appstore eller Google Play. Det medfører ingen ekstra kostnader i etterkant.

Ønsker du å bruke mindre penger på oppvarming?

Med god varmestyring kan du spare mye penger på strømregningen. Ta kontakt med oss! Vi hjelper deg med å senke forbruket med riktige løsninger for din bolig.